Tečem da pomagam – vabilo in trasa proge

vabilo plakat_001

 

 

Medobčinsko društvo slepih in
slabovidnih Nova Gorica,
Gradnikove brigade 33,
5000 NOVA GORICA

in

Lions klubi severne Primorske
 
Datum: 16. 4. 2013 

VABILO

Spoštovani!

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica ter Lions klubi severne Primorske organizirajo dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev

 »Tečem, da pomagam«.
 
Srečanja, ki bo v nedeljo, 19. maja 2013 med 9. in 12. uro, se v obliki rekreativnega teka ali pohoda po novogoriških mestnih ulicah lahko udeležijo odrasli in otroci. Start je na stadionu v novogoriškem Športnem parku, proga za tek ali hojo pa poleg atletske steze vključuje še Bazoviško, Erjavčevo, Cankarjevo in Rejčevo ulico.
 
Udeleženci bodo ob koncu te športno-rekreativne preizkušnje lahko pretekli ali prehodili nogometno igrišče tudi z zavezanimi očmi, z uporabo bele palice ali pa ob pomoči spremljevalca.
Poleg takšne izkušnje s svetom teme bo obiskovalcem prikazana tudi resnična, za vsakdanje gibanje nujna uporaba bele palice, spoznali bodo pse vodiče, na stojnicah se bodo s svojimi dejavnostmi in oblikami pomoči predstavili Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Lions klubi severne Primorske in druge neprofitne organizacije.
 
Za udeležbo na prireditvi se dogovarjamo z več znanimi osebnostmi. Z 90% gotovostjo nam je obljubljeno, da se bo prireditve udeležil in tekel tudi predsednik države Borut Pahor.
Ob doniranem prispevku 5 evrov za odrasle in 2 evra za otroke dobi vsak udeleženec štartni kartonček, na ta način zbrani denarni prispevki pa bodo namenjeni izvedbi programov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica ter Zvezi prijateljev mladine Slovenije.
 
Generalni pokrovitelj prireditve je Mestna občina Nova Gorica.
 
Vljudno vabljeni na ta zanimiv in enkraten dogodek.
 
Za dodatne informacije ali pojasnila se lahko obrneta na mobilno tel. številko: 041/485-430, ali na e-naslov: igor.miljavec@guest.arnes.si.
 
 
                                                                                MDSS NOVA GORICA IN
                                                                        LIONS KLUBI SEVERNE PRIMORSKE
                                                                       

trasa teka_001