12. June 2013

Splošni pogoji / zasebnost

VAROVANJE PODATKOV

Lastnik spletne strani www.mt-storitve.si – Lions klub Zemono, Zemono 7, 5271 Vipava – ne zbira nobenih drugih podatkov razen podatkov, ki jih posredujete sami preko kontaktnega obrazca ali e-pošte. Lions klub Zemono se zavezuje, da bo posredovane podatke uporabil skladno z veljavno zakonodajo izključno za vzpostavitev medsebojnega kontakta in da nobenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.

PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Piškoti na naši spletni strani
Na naši spletni strani ne uporabljamo nobenih drugih piškotov razen tistih, ki so nujni za delovanje spletne strani in so po zakonu dovoljeni in za katere ne potrebujemo Vašega izrecnega dovoljenja.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.
Na naslednjih povezavah lahko najdete navodila, kako izključiti/vključiti piškote na posameznem spletnem brskalniku:
CHROME
FIREFOX
INTERNET EXPLORER
OPERA
SAFARI

Vaša privolitev
Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili in uporabo navedenih piškotkov. V kolikor se s slednjimi ne strinjate, Vas prosimo, da si piškotke onemogočite v Vašem brskalniku po zgoraj navedenih navodilih ali pa da ne uporabljate naše spletne strani.